Klíč k úspěchu, podle Brian Tracy

18. 02. 2013 12:12:14
Jednou jsem měl možnost mluvit s jedním slavným zpěvákem a neubraníl jsem se nezeptat: jak se mu povedlo vyprodukovat kolem desitky světových hitů. On se jen pousmal a řekl : co je to desítka světových v poměru k tisíci neuspěšných... Zamysleli jste se někdy nad tím, kdyby jste znali to číslo, které reprezentuje počet neuspěchů, které si musíte projit než příjde uspěch, nesnažili by ste být více neuspěšní. Dejme tomu, kdyby to číslo bylo tisíc, nesnažili by jste se tu tisícovku dosahnout co nejrychleji ať jste u uspěchu co nejdřív? "Ne-failovali" by jste každý den aspoň 10x? Nejde říct, že každý neuspěch je kličem k úspěchu, ale podle Brian Tracy, kdo nefailuje ten se neposunuje/nezlepšuje. Dokonce vzpomína jednu společnost, kde zaměstnanci denně soutěží v počtu neuspěchů a podle toho hodnotí, kdo je lepší. Tak co kolikrát jste dneska 'failnuly" Vy? :-)

Self-development knížky na nás utočí jako virus, bránil jsem se si něco takového koupit. Protože je mě jasné, co v nich je napsané: uživej každe minuty vždyť na světě je přece tak krásně. Bránil jsem se, až do chvíle, kdy jsem od kamaráda z Malajsie jednu dostal. Jmenuje se Why People Fail od Siimon Reznolds a musím uznat, že mě dost zaujala a mimo jiné mě dovedla k přednášce Brian Tracy ve které padlo pár dobrých věcí které bych si rád někam sepsal. (což dělám prostřednicvím blogu :-)

Celá asi hodinová přednáška v angličtině je tady http://www.youtube.com/watch?v=IVfwz-_ZIbc doporučuju všem, před mojim planým českým překladem s moji češtinou, za kterou se nejen omlouvam, ale i stydím a doufám, že mi to dáte zase sněst v diskuzi, ale snažím se být lepší, čtu si to po sobě 2x;-)

Brian shrunuje klíče k úspěchu do deseti plus jedna bodů, které jsou více méně zřejmé:

Znalosti

Zkušenosti

Kontakty

Peníze

Charakter

Pracovitost

Image

Kreativita

Pozitivita

Stěstí

Number

Znalosti a zkušenosti jdou v cyklu, že se něco nového naučíte a hnedka se to snažíte aplikovat. Brain dává k zamyšlení, co kdyby jste mohli jednu ze svojich schopnosti mavnutím kouzelného proudku vylepšit tak, aby jste vydělávali 2x tak, která vlastnost by to byla? Která vaše schopnost je podle Vás největší brzdou? Pokud víte která to je pracujte na ní, pokud o ní nevíte tak je potřeba ji najít jinak ji tahate za sebou jako vězeňskou kouli:-) Mnohem větší problem je, že se to týká mě, ja nevim co bych na sobě mosel zlepšit abych dokazal vydělávat 2x tolik, snad něco brzo vymylim :-)

U kontaktů má taky docela dobrý postřeh. A to že k mnoham lidem přistupujeme nezaujatě s tím, že v nich nevidíme nic, co by nám mohli přinést do našeho života. Třeba nejsou pro nás dost zajimaví, vtipní, uspěšní možná vzdělaní, nebo krásní. Co to zkusit opačně, přistoupit k nim a nabidnout jim jeslit my jim nemůžeme nějak pomoct.

Peníze to je jasné, co se dá dneska bez peněz, ale myslím, že má pravdu s tím, že lidi dneska neumí šetřit, on se hodně zaměřuje na americkou společnost, ale toto platí i unás. Podle Briana nemuže byt uspěšný nikdo kdo neumí šetřit ale neříká jak se to naučit když je kolem nás tolik krásných věcí a dobrot:-)

U charakteru vyzdvyhuje hlavně pravdomluvnost a pta se (jestli sem to dobře pochopil) kdo naučil děti lhát, když děti jsou nezkažené a nemají ten přirozený strach z života... asi rodičové, když se nám přiznají a my je za to co provedli pak potrestáme.

Pracovitost - tady si dovolím vlastní postřech. V tomto je totiž muj vzor Jaromi Jágr, jak on sám říká: když jsem začínal s hokejem, nebyl jsem nejlepší, ale prostě jsem víc trenoval - je to prostě king :-)

Bod Image tak moc nedodržuju, ale je mě jasné, že pěkně oblečený prodavač prodá víc zboží, je to psychologie, ale Brian šel ještě dál a naťuknul nějakou studii, že dobře oblečeného člověka poznáte i po telefonu. Mluví o tom, že je prokazano, že posluchači BBC radia cítí v hlase hlasatele, že je dobře oblečený.

Kreativita a pozitive thinking - mluví dneska někdo o něčem jiném? :-)

Štěstí to jsou prej všechny body dohromady.

No a podle něho nejduležitější je jeho takzvané Number - číslo. Každý z nás má jedno číslo, které je pro nás duležité a ovlivňuje nás. Pro někoho je to třeba počet prodaných obědů, pro někoho počet najetých kilometrů. Pro jednu společnost bylo toto číslo počet zákazníků a každému posílali mail o nových produktech. Měli jich kolem stovky tisíc, docela pěkná zakaznická zakladna nemyslíte? No jenže zjistilo se, že pulka těch účtů je neaktivních a že číslo na kterém si tak zakladali a stavěli na něm vlastně není tak dobré jak mysleli, mělo to happy end: maximalně se na toto čislo soustředili a během několika let zvedli zisky několikanásobně.

Přeju Ti už jen posledních pár failů a taký velký happyend :-)

Autor: Milan Medlik | pondělí 18.2.2013 12:12 | karma článku: 7.09 | přečteno: 308x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Jindřich Kubánek

Zkreslené vidění - Návod k použití

Každý si myslí, že mozek má a že ho používat umí. Přesto stačí, když ztratí klíč od bytu nebo založí kamsi brýle, aby vše ztratilo smysl a začala panika a zoufalství.

29.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 32 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Takže Velký pátek

Čtu radostné ódy na Velký pátek a trochu mi trnou zuby. Tedy stručně: na Velký pátek předhodila jedna náboženská parta vrchnosti nepohodlného proroka inovující party a okupační mocnost ho na nátlak jeho souvěrců nechala popravit.

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 14.75 | Přečteno: 177 |

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 41 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 10.79 | Přečteno: 131 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 18.86 | Přečteno: 236 | Diskuse
Počet článků 30 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 768
programator, cestovatel, politik teoretik, biker, couchsurfer ale at uz si me predstavujete jak koliv, stojim si za svym nazorem!:-) momentalně cestuju a můj pruběh cesty můžete sledovat na twitter.com/m1uan

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...